Over ons

Ons bedrijf

Mijn naam is Philip Busch.

Ik ben de eigenaar en oprichter van het bedrijf “Klassiker Automobile und mehr” samen met mijn zakenpartner Christoph Uplawski, met wie ik al bijna 20 jaar bevriend ben. We kennen elkaar al sinds we 14 waren.

Auto’s fascineren me al zolang ik me kan herinneren. Zelfs als kind verslond ik elk autoboek dat ik te pakken kon krijgen. Als gevolg hiervan voltooide ik een opleiding tot autoverkoper en studeerde vervolgens economie voor een bachelordiploma aan de universiteit van Duisburg-Essen. In mijn bachelorscriptie analyseerde ik het internationale concurrentievermogen van de Duitse auto-industrie aan de hand van een economisch-empirisch model. Tot op de dag van vandaag ben ik trots op dit werk.

Bij de master was bedrijfskunde mentaal te klein voor mij. Mijn interesse in filosofie ligt sinds een sleutelervaring met Schoperhauers hoofdwerk “De wereld als wil en representatie”. De ethiek en metafysica van Schopenhauer werden tijdens zijn studie dan ook aan een speciaal onderzoek onderworpen. Mijn passie voor filosofie is tot op de dag van vandaag ongebroken, vele jaren na mijn afstuderen.

Toch zijn auto’s mijn leven. Als een langdurige wetenschappelijke kracht van Prof. Dr. Dudenhöffer bij CAR (Center Automotive Research) zijn ze passie en werk tegelijk. Deze passie deel ik nu dagelijks met vrienden, klanten en geïnteresseerden.